Cannot get 1920x1080 to work properly

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
Post Reply
User avatar
max_torch
Posts: 348
Joined: July 31st, 2011, 5:54 pm
Location: Cavite, Philippines

Cannot get 1920x1080 to work properly

Post by max_torch »

I am using a Samsung Smart TV as my monitor using an HDMI cable. When Wesnoth is in fullscreen, the resolution selector is greyed preventing me from picking any resolution other than 1280x720. When in windowed mode, 1920x1080 doesn't appear as an option. I tried editing the preferences file in order to manually type in the 1920x1080 resolution and Wesnoth started but the window was not centered , the top bar of the window was offscreen and i had no idea how to move the window into the monitor, nor did I have an idea if the Window was the same size as or larger than the monitor display. So I thought - guess it's not possible.

Until, with my setup I was able to get Deus Ex GOTY edition to run 1920x1080 fullscreen after downloading and applying a community fix.
So, I guess if Deus Ex can be made to work 1920x1080 on the setup, then theres probably also a fix for wesnoth for my setup?

Any suggestion?

User avatar
Pentarctagon
Forum Administrator
Posts: 4324
Joined: March 22nd, 2009, 10:50 pm
Location: Earth (occasionally)

Re: Cannot get 1920x1080 to work properly

Post by Pentarctagon »

It sounds like your TV isn't 1080p, to be honest.
99 little bugs in the code, 99 little bugs
take one down, patch it around
-2,147,483,648 little bugs in the code

User avatar
max_torch
Posts: 348
Joined: July 31st, 2011, 5:54 pm
Location: Cavite, Philippines

Re: Cannot get 1920x1080 to work properly

Post by max_torch »

Well fwiw here's a picture i snapped. It "says" it's 1920x1080/60p
1920x1080.jpg

Soliton
Site Administrator
Posts: 1609
Joined: April 5th, 2005, 3:25 pm
Location: #wesnoth-mp

Re: Cannot get 1920x1080 to work properly

Post by Soliton »

So are you saying that the resolution changes when wesnoth is in fullscreen mode? What happens if you just maximize the window? Perhaps tell your window manager to hide window decorations then there is no difference to fullscreen anyway.
"If gameplay requires it, they can be made to live on Venus." -- scott

User avatar
max_torch
Posts: 348
Joined: July 31st, 2011, 5:54 pm
Location: Cavite, Philippines

Re: Cannot get 1920x1080 to work properly

Post by max_torch »

Soliton wrote:
May 23rd, 2020, 1:51 pm
So are you saying that the resolution changes when wesnoth is in fullscreen mode? What happens if you just maximize the window? Perhaps tell your window manager to hide window decorations then there is no difference to fullscreen anyway.
  • Yes the resolution immediately changes to 1280x720 and the game does not allow me to change it, when enabling to fullscreen.
  • 1920x1080 does not appear as an option in the ingame menu while the game is in windowed mode.
  • If I set the resolution to 1920x1080 via the preferences file before launching, upon launch the top bar of the window is outside of the screen - I do not know how to maximize or move the window when it is in this state.

Soliton
Site Administrator
Posts: 1609
Joined: April 5th, 2005, 3:25 pm
Location: #wesnoth-mp

Re: Cannot get 1920x1080 to work properly

Post by Soliton »

What happens if you do not use fullscreen mode? Just maximize the window.
"If gameplay requires it, they can be made to live on Venus." -- scott

User avatar
max_torch
Posts: 348
Joined: July 31st, 2011, 5:54 pm
Location: Cavite, Philippines

Re: Cannot get 1920x1080 to work properly

Post by max_torch »

Soliton wrote:
May 25th, 2020, 6:06 pm
What happens if you do not use fullscreen mode? Just maximize the window.
I tried to just maximize the window. I get 1280x657 resolution.....
Well, I'll be content now with how it is thanks for suggesting things to try.

Post Reply