The Settlers of Light (1.9.12+)

Discussion and development of scenarios and campaigns for the game.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Post Reply
User avatar
bumbadadabum
Developer
Posts: 1005
Joined: March 20th, 2008, 5:54 pm
Location: Netherlands
Contact:

The Settlers of Light (1.9.12+)

Post by bumbadadabum » September 25th, 2010, 8:27 am

This is the development thread for the campaign The Settlers of Light.

Feedback thread can be found here.
Art thread can be found here.
Last edited by bumbadadabum on December 13th, 2011, 11:47 am, edited 3 times in total.

User avatar
bvanevery
Posts: 338
Joined: August 27th, 2009, 12:47 am
Location: Winston-Salem, NC

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bvanevery » September 25th, 2010, 5:18 pm

SoL-defence bug. If my leader is standing on the recruiting hex of the northern castle when the Chaos leader appears, then my leader vanishes. I can continue to play without my leader, but once I kill the Chaos leader I will be defeated, presumably because some algorithm is checking whether my leader is dead before it checks whether enemy leaders are dead. This scenario was not contrived but arose in the natural course of gameplay. The player is supposed to "avoid conflict" and it makes sense to evacuate to a safe distance, such as a faraway castle where I might be able to recruit units if need be.
To Lands Unknown, an Arabesque adventure of stunning background art, mobile summoning, and strong storytelling.

User avatar
bumbadadabum
Developer
Posts: 1005
Joined: March 20th, 2008, 5:54 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bumbadadabum » September 25th, 2010, 6:53 pm

bvanevery wrote:SoL-defence bug. If my leader is standing on the recruiting hex of the northern castle when the Chaos leader appears, then my leader vanishes. I can continue to play without my leader, but once I kill the Chaos leader I will be defeated, presumably because some algorithm is checking whether my leader is dead before it checks whether enemy leaders are dead. This scenario was not contrived but arose in the natural course of gameplay. The player is supposed to "avoid conflict" and it makes sense to evacuate to a safe distance, such as a faraway castle where I might be able to recruit units if need be.
I'll change that next release. :wink:

rodrigo3005
Posts: 1
Joined: September 27th, 2010, 9:31 am

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by rodrigo3005 » September 27th, 2010, 9:37 am

Hello, I'm playing the campaign and I am at "The Outpost" phase. The objectve to this mission is "escape the battlefield", I did all I could in the map including trying to escape to all borders and killed all the foes but nothing happened, if you can help me I'd thank a lot.

User avatar
bumbadadabum
Developer
Posts: 1005
Joined: March 20th, 2008, 5:54 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bumbadadabum » September 27th, 2010, 1:19 pm

rodrigo3005 wrote:Hello, I'm playing the campaign and I am at "The Outpost" phase. The objectve to this mission is "escape the battlefield", I did all I could in the map including trying to escape to all borders and killed all the foes but nothing happened, if you can help me I'd thank a lot.
There ought to be a gohere sign in the west part of the map. :wink:

User avatar
bumbadadabum
Developer
Posts: 1005
Joined: March 20th, 2008, 5:54 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bumbadadabum » September 30th, 2010, 6:34 pm

I've just released version 0.2.7!
This version contains 7 finished scenarios, and 2 more are planned for next week. Please post any bugs/error/gramma mistakes here.

Twenty-four
Posts: 18
Joined: July 16th, 2010, 9:59 pm

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by Twenty-four » October 2nd, 2010, 3:32 pm

Great campaign so far, I came up to Stronghold. I have one problem so far: Since Dark outpost, round 25, every saved-game is damaged, I can't load it.


I have one example here:
Attachments
SoL-Stronghold-Autospeichern4.gz
(39.18 KiB) Downloaded 354 times

User avatar
bumbadadabum
Developer
Posts: 1005
Joined: March 20th, 2008, 5:54 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bumbadadabum » October 3rd, 2010, 7:12 pm

Twenty-four wrote:Great campaign so far, I came up to Stronghold. I have one problem so far: Since Dark outpost, round 25, every saved-game is damaged, I can't load it.


I have one example here:
I have no idea what causes that... Happened to me too, but in scenario 6.

User avatar
bvanevery
Posts: 338
Joined: August 27th, 2009, 12:47 am
Location: Winston-Salem, NC

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bvanevery » October 5th, 2010, 3:38 am

LightFighter wrote:
Twenty-four wrote:Great campaign so far, I came up to Stronghold. I have one problem so far: Since Dark outpost, round 25, every saved-game is damaged, I can't load it.


I have one example here:
I have no idea what causes that... Happened to me too, but in scenario 6.
I had the same problem in Dark Outpost. Manually saving a game is a workaround, they won't be corrupted. Hrm, but after Turn 5 of Stronghold, I can't save a game either. Even manually, they're always corrupted.

In Stronghold, Ricardo is an IDIOT. He runs up and attacks the strongest guys possible, with no units to surround or protect him. He's rather vulnerable to attacks and gets himself killed. I don't have enough time to put troops in front of him, and sometimes even when I do have troops in front of him, he just skirmishes around them so he can kill himself. Can you change the AI for this somehow? This is total baloney. This level is just an exercise in save and restart, it's so stupid. I've got lots of high level guys too, it's not like I'm some greener to Wesnoth combat. I kill almost everyone and Ricardo still gets himself killed, for nothing. All he has to do is sit back at the palace and he'd be fine.
To Lands Unknown, an Arabesque adventure of stunning background art, mobile summoning, and strong storytelling.

User avatar
bumbadadabum
Developer
Posts: 1005
Joined: March 20th, 2008, 5:54 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bumbadadabum » October 5th, 2010, 5:23 am

bvanevery wrote:
LightFighter wrote: I have no idea what causes that... Happened to me too, but in scenario 6.
I had the same problem in Dark Outpost. Manually saving a game is a workaround, they won't be corrupted. Hrm, but after Turn 5 of Stronghold, I can't save a game either. Even manually, they're always corrupted.

In Stronghold, Ricardo is an IDIOT. He runs up and attacks the strongest guys possible, with no units to surround or protect him. He's rather vulnerable to attacks and gets himself killed. I don't have enough time to put troops in front of him, and sometimes even when I do have troops in front of him, he just skirmishes around them so he can kill himself. Can you change the AI for this somehow? This is total baloney. This level is just an exercise in save and restart, it's so stupid. I've got lots of high level guys too, it's not like I'm some greener to Wesnoth combat. I kill almost everyone and Ricardo still gets himself killed, for nothing. All he has to do is sit back at the palace and he'd be fine.
I'll fix that next release.

louis15
Posts: 9
Joined: October 5th, 2010, 7:17 pm

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by louis15 » October 6th, 2010, 12:50 pm

i m currently stuck at the senario stronghold, the tidal wave doesn't seem to happen.. are we supossed to do something?

User avatar
bumbadadabum
Developer
Posts: 1005
Joined: March 20th, 2008, 5:54 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by bumbadadabum » October 6th, 2010, 1:52 pm

louis15 wrote:i m currently stuck at the senario stronghold, the tidal wave doesn't seem to happen.. are we supossed to do something?
Move Ricardo to the gohere sign, that should end the scenario.

louis15
Posts: 9
Joined: October 5th, 2010, 7:17 pm

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by louis15 » October 6th, 2010, 3:20 pm

there doesn't appear to be any gohere sign in my version :s and the objectif doesn't give me any coordonates..

User avatar
Mountain_King
Translator
Posts: 569
Joined: May 31st, 2010, 7:54 pm

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by Mountain_King » October 6th, 2010, 3:30 pm

going into debug mode reveals an "image not found" where the gohere icon should be... Looks like someone forgot it. :o
Projects: Ice Age Fun, Japhel's Journey (same link), Shameless Crossover Excuse (Maintainer), and Age of Dinosaurs!
Is cothabhálach an aistriúcháin Gaeilge mé.
EXTERMINATE!!!!

louis15
Posts: 9
Joined: October 5th, 2010, 7:17 pm

Re: The Settlers of Light (1.9.x)

Post by louis15 » October 6th, 2010, 3:33 pm

now i m gonna sound pretty stupid... how do we go in debug mode?

Post Reply