[SOLVED] Rendering issue with [item] tag.

The place to post your WML questions and answers.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
  • Please use [code] BBCode tags in your posts for embedding WML snippets.
  • To keep your code readable so that others can easily help you, make sure to indent it following our conventions.
Post Reply
Anagkai
Posts: 54
Joined: February 12th, 2012, 10:05 am

[SOLVED] Rendering issue with [item] tag.

Post by Anagkai » September 16th, 2018, 1:50 pm

I use the the [item] tag to render gravestones on the map. However, any units that move to the respective hex are rendered "behind" the texture of the gravestone. How can I avoid this?
Last edited by Anagkai on September 18th, 2018, 3:41 pm, edited 1 time in total.
My campaigns: Princess Nilwyn (available) & Home of the Undead (available)

User avatar
beetlenaut
Developer
Posts: 2239
Joined: December 8th, 2007, 3:21 am
Location: Washington State
Contact:

Re: Rendering issue with [item] tag.

Post by beetlenaut » September 17th, 2018, 12:10 am

By default, units are drawn in front of images placed with [item]. You can only make units appear behind the image by using halo=yes. Did you do that?
Campaigns: Dead Water,
The Founding of Borstep,
Secrets of the Ancients,
and WML Guide

Anagkai
Posts: 54
Joined: February 12th, 2012, 10:05 am

Re: Rendering issue with [item] tag.

Post by Anagkai » September 17th, 2018, 3:50 pm

Code: Select all

		[item]
			x,y=56,25
			halo=tombstone.png
		[/item]
That's what I used. I'm not sure if this means I did what you asked.
My campaigns: Princess Nilwyn (available) & Home of the Undead (available)

User avatar
zookeeper
WML Wizard
Posts: 9739
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Re: Rendering issue with [item] tag.

Post by zookeeper » September 17th, 2018, 5:37 pm

It does. If it's a 72x72 image and you want it to get drawn behind units, use image= instead of halo=.

Post Reply