One-click mouse? (Mac)

General feedback and discussion of the game.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
0xnard
Posts: 3
Joined: January 16th, 2012, 12:03 am

One-click mouse? (Mac)

Post by 0xnard »

Is there any way I could still select a tile for recruitment/recalling? It's really affecting game play, because in a scenario where I start with multiple keeps/leaders, it's saying I have no more vacant tiles to recruit from. Thanks.
User avatar
ancestral
Developer
Posts: 1108
Joined: August 1st, 2006, 5:29 am
Location: Motion City

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by ancestral »

Control-Click.
Wesnoth BestiaryPREVIEW IT HERE )
Unit tree and stat browser
CanvasPREVIEW IT HERE )
Exp. map viewer
0xnard
Posts: 3
Joined: January 16th, 2012, 12:03 am

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by 0xnard »

Already tried it. It doesn't work like it does on the desktop.
User avatar
ancestral
Developer
Posts: 1108
Joined: August 1st, 2006, 5:29 am
Location: Motion City

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by ancestral »

What computer are you using?
What version of Mac OS X do you have?
What version of Wesnoth are you playing in?
What scenario are you playing?
Wesnoth BestiaryPREVIEW IT HERE )
Unit tree and stat browser
CanvasPREVIEW IT HERE )
Exp. map viewer
0xnard
Posts: 3
Joined: January 16th, 2012, 12:03 am

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by 0xnard »

Mac OS 10.5 on a standard eMac, version 1.9.14, Legend of Wesmere.
User avatar
Alarantalara
Art Contributor
Posts: 784
Joined: April 23rd, 2010, 8:17 pm
Location: Canada

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by Alarantalara »

If you hover the mouse over the hex you want and then use the appropriate keyboard shortcut, the unit will appear there. Also, Wesnoth uses command-click for right clicks in my observation.
User avatar
ancestral
Developer
Posts: 1108
Joined: August 1st, 2006, 5:29 am
Location: Motion City

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by ancestral »

Alarantalara wrote:Also, Wesnoth uses command-click for right clicks in my observation.
Do we still?

I seem to recall a conversation like this before, and my dislike for the nonstandard behavior. The system default for Mac OS X is control-click for secondary mouse button behavior; there’s no good reason to use a different modifier key. Ideally, Wesnoth should adopt control-click instead.
Wesnoth BestiaryPREVIEW IT HERE )
Unit tree and stat browser
CanvasPREVIEW IT HERE )
Exp. map viewer
User avatar
Kymille
Posts: 106
Joined: October 25th, 2009, 4:55 am

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by Kymille »

Whatever the merits, everything works for me just like Alarantalara said. Mac 10.6, and RC1.
User avatar
Kalajel
Posts: 213
Joined: March 18th, 2009, 10:42 pm
Location: Canada
Contact:

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by Kalajel »

Yeah, the default Mac right click is CTRL + click, but I do remember that before I bought my mighty mouse, Wesnoth seemed to do the Mac right click a bit differently, so Alarantalara must be right by saying its CMD + click...
User avatar
Alarantalara
Art Contributor
Posts: 784
Joined: April 23rd, 2010, 8:17 pm
Location: Canada

Re: One-click mouse? (Mac)

Post by Alarantalara »

ancestral wrote:
Alarantalara wrote:Also, Wesnoth uses command-click for right clicks in my observation.
Do we still?

I seem to recall a conversation like this before, and my dislike for the nonstandard behavior. The system default for Mac OS X is control-click for secondary mouse button behavior; there’s no good reason to use a different modifier key. Ideally, Wesnoth should adopt control-click instead.
You definitely have had this conversation before. You even submitted this bug report: http://gna.org/bugs/?15259
Post Reply