Return to Oldwood bug at start

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
Post Reply
Dread
Posts: 1
Joined: June 3rd, 2018, 2:07 am

Return to Oldwood bug at start

Post by Dread » June 3rd, 2018, 2:12 am

Hi,

Can't do the Return to Oldwood scenario in TRoW

After killing the lich and reachign RtO, at the beginnig, the following bug occurs :

Lua error lua/wml-tagsélua:828: attempted to create a unit with negative HP
Stack traceback :
C : in filed Create unit
lua/wml-tags.lua:828: in local 'cmd'
lua/wml-utils.lua:145: in field 'handle_event_commands'
lua/wml-flow.lua:6: in function lua/wml-flow.lua:5


The result is no scenario objective and incapable of doing the mission.

Any fixes?

User avatar
zookeeper
WML Wizard
Posts: 9732
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Re: Return to Oldwood bug at start

Post by zookeeper » June 3rd, 2018, 10:39 am

Yes, same problem as here; will be fixed in the next release. If you don't know how to edit savefiles to fix the problem as mentioned in my reply there, you could also use the debug mode to do it, but you'll have to do it after having lost Lady Outlaw but before starting Return to Oldwood (so, for example, right before finishing Temple in the Deep):

Code: Select all

:debug
:set_var lady_store.hitpoints=1

User avatar
octalot
Code Contributor
Posts: 202
Joined: July 17th, 2010, 7:40 pm

Re: Return to Oldwood bug at start

Post by octalot » June 3rd, 2018, 12:58 pm

Note: "next release" means 1.14.3, the bug is still present in 1.14.2.

Edit: I thought it was also present in 1.14.2+dev, but that's because I had a very early 1.14.2+dev build.

Post Reply