Invisible/1-pixel-tall health and experience bars

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
josteph
Developer
Posts: 122
Joined: August 19th, 2017, 6:58 pm

Re: Invisible/1-pixel-tall health and experience bars

Post by josteph » October 23rd, 2018, 5:52 pm

What's your system locale? Does it display decimal fractions with a decimal point or a comma? Does the problem persist if you change locale to English (USA)? Can you point to the exact file and line where you changed decimal point to comma?

levstk
Posts: 5
Joined: February 16th, 2015, 4:47 pm

Re: Invisible/1-pixel-tall health and experience bars

Post by levstk » October 23rd, 2018, 5:59 pm

I addressed that in my second edit. My system setting is for a decimal comma. I changed the system setting to decimal point and now the game works absolutely fine. So the issue is that the game respects that system setting, which it really shouldn't do.

josteph
Developer
Posts: 122
Joined: August 19th, 2017, 6:58 pm

Re: Invisible/1-pixel-tall health and experience bars

Post by josteph » October 23rd, 2018, 10:55 pm

Agreed, it shouldn't use the system decimal separator settings for game data files. Can you answer my last question? Where in the config files did you change a period to a comma in your initial attempt? It'll be a lot easier to fix the bug if we knew that.

levstk
Posts: 5
Joined: February 16th, 2015, 4:47 pm

Re: Invisible/1-pixel-tall health and experience bars

Post by levstk » October 24th, 2018, 8:51 am

/wesnoth/data/game_config.cfg

hp_bar_scaling
xp_bar_scaling

Those are the only relevant lines (that I could quickly find) where commas aren't used as separators and the most instantly obvious thing when you load the game.

josteph
Developer
Posts: 122
Joined: August 19th, 2017, 6:58 pm

Re: Invisible/1-pixel-tall health and experience bars

Post by josteph » October 24th, 2018, 4:34 pm

It might be this line: https://github.com/wesnoth/wesnoth/blob ... e.cpp#L193 but I can't reproduce the bug even when I change my locale. I hope a windows based developer will be able to reproduce this.

Post Reply