1.13.11 switching to win7 desktop not supported

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
Post Reply
User avatar
SFault
Posts: 476
Joined: November 10th, 2009, 2:21 pm
Location: Esbo, Finland

1.13.11 switching to win7 desktop not supported

Post by SFault » March 24th, 2018, 9:33 am

For ages I've been able to run Wesnoth in full screen and then easily access to my desktop or other programs. But for 1.13.11 I cannot do it anymore. The game locks my screen and even though I can see the task bar I cannot see the desktop. This is quite an issue since when working on a campaign I need to jump between the game and my code editor. I could run the game in a window but the scrolling works much worse in that than in full screen among other things. I can solve this by applying the full screen on and off each time I need to access the source code but that is ridiculously complicated.

Is it just on my win7? Is there a better way to come around the problem? Is it possible to turn it back to what it used to be?
segmentation fault
EBfW, GtR, Art, Old art

User avatar
SigurdFireDragon
Developer
Posts: 384
Joined: January 12th, 2011, 2:18 am
Location: Pennsylvania, USA

Re: 1.13.11 switching to win7 desktop not supported

Post by SigurdFireDragon » March 24th, 2018, 2:38 pm

I may be noticing the same thing as you. I'm on Win 7 as well.

I find that if I use alt+tab to switch during full screen, I have to use it twice. first time, selecting the program I want to use (makes the taskbar appear), second time making a complete circuit through the open programs back to the one I want to use. That gets me to the program of choice.

Post Reply