If i install the new version of Wesnoth...

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
Post Reply
SilverFlash
Posts: 7
Joined: May 25th, 2011, 1:12 am

If i install the new version of Wesnoth...

Post by SilverFlash » May 29th, 2011, 6:30 pm

I'm debating whether or not to update to 1.8.6 i have 1.8.5 right now but if i uninstall 1.8.5 and install 1.8.6 will i lose all of my campaign data like the how it indicates i have completed them?

User avatar
8680
Moderator Emeritus
Posts: 742
Joined: March 20th, 2011, 11:45 pm
Location: The past

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by 8680 » May 29th, 2011, 6:52 pm

No, you only lose such data when switching major versions (e.g. 1.8.x to 1.9.x). There should really be no reason to not upgrade if you're using the stable branch.

SilverFlash
Posts: 7
Joined: May 25th, 2011, 1:12 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by SilverFlash » May 31st, 2011, 1:14 am

Okay so i uninstalled 1.8.5 and installed 1.8.6 i dont have any of my saves but more importantly (to me at least) is that when i hit campaigns, the thing that indicates i have completed that campaign is gone. is there someway to get that back or even a way i could just like tell the game i already beat those campaigns without playing all the way through them again? Any help woulld be appreciated. Thanks.

Sangel
Moderator Emeritus
Posts: 2232
Joined: March 26th, 2004, 10:58 pm
Location: New York, New York

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by Sangel » May 31st, 2011, 1:28 am

I'm moving this topic to Technical Support, where the helpful tech-savvy types hang out. I suspect that they'll need some more information, however. Most critically - what operating system are you using?
"Pure logic is the ruin of the spirit." - Antoine de Saint-Exupéry

SilverFlash
Posts: 7
Joined: May 25th, 2011, 1:12 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by SilverFlash » May 31st, 2011, 4:53 pm

Hey thank you for directing me the right way. I have Microsoft Windows xp. If someone needs anymore information i could be able to give just let me know.
Thanks again.

Max
Posts: 1449
Joined: April 13th, 2008, 12:41 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by Max » May 31st, 2011, 5:17 pm

you've either mixed up the option in the installer about the user data directory or selected install directory in both (1.8.5 & 1.8.6) and chose a different path.

http://wiki.wesnoth.org/EditingWesnoth#Windows_2

SilverFlash
Posts: 7
Joined: May 25th, 2011, 1:12 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by SilverFlash » June 1st, 2011, 1:07 am

Alright thank you soo much i think i have kind of figured it out i just dont want to mess anything up now. so im gonna run this by and tell me if it should work. i found the userdata folder in "C:\Program Files\Battle for Wesnoth 1.8.5\userdata" this is where 1.8.5 was storing my data and now by reading the article you linked me to i found the new place where it is storing data which is "C:\Documents and Settings\robbinsc\My Documents\My Games\Wesnoth1.8" so my question is how do i get my data from my old userdata folder (which has a few saves addons and hopefully campaign data that i have completed) to a place where wesnoth 1.8.6 will be able to acces them. Maybe simply moving the folder there? i just don't want to do something that might make things worse.

Thanks so much for the help guys i really appreciate it.

User avatar
Crendgrim
Moderator Emeritus
Posts: 1328
Joined: October 15th, 2010, 10:39 am
Location: Germany

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by Crendgrim » June 1st, 2011, 6:32 am

Just copy everything from the old folder to the new one. This shouldn't break anything if done between maintenance releases.
If you're afraid of breaking anything, then simply make a backup-copy of your 1.8.6 userdata folder. This way you're always able to revert everything. ;)


Crend
UMC Story Images — Story images for your campaign!

SilverFlash
Posts: 7
Joined: May 25th, 2011, 1:12 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by SilverFlash » June 1st, 2011, 7:25 am

Okay so i moved all of the saves from the old folder to the new folder and all of the addons and all of the stuff in the cache folder. When i started up Wesnoth i did have my saves back and all of the addons the only thing im missing is the thing that indicates i have completed a campaign. I know that its probably not necessary but if anyone knows a way i could get those back or like tell the game i beat them without having to play through the whole campaign again it would help a lot. But if its a lost cause id understand haha. Anyways thank you to everyone that has helped me out it is greatly appreciated.

Max
Posts: 1449
Joined: April 13th, 2008, 12:41 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by Max » June 1st, 2011, 8:48 am

that's stored in a file called preferences. when you copied the folder you probably got asked if you want to replace that file.
i guess it's save to copy it over from 1.8.5

SilverFlash
Posts: 7
Joined: May 25th, 2011, 1:12 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by SilverFlash » June 1st, 2011, 11:27 pm

Okay so i copied over the preferences file. it then asked to replace and i said yes. And now i can't start the application :(

yuniko13
Posts: 2
Joined: July 26th, 2011, 6:24 am

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by yuniko13 » July 26th, 2011, 6:29 am

Silver flash, I had the same problem.:(
A life full of smiles is a life full of lies.
Micro SD card
Pet insurance
Mp3 player accessories

darkwraith007
Posts: 40
Joined: December 6th, 2006, 2:27 am
Location: USA

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by darkwraith007 » July 28th, 2011, 12:47 am

If you don't have a backup of the preferences file from your previous version then trying to replace it with a new one will keep Wesnoth from starting. Just use what you have and be happy that you have your saves available.

first-tiger-hobbes
Posts: 5
Joined: July 23rd, 2011, 3:06 pm

Re: If i install the new version of Wesnoth...

Post by first-tiger-hobbes » July 29th, 2011, 4:25 am

What if i have the exact same problem but i'm using a mac? more specifically Mac OSX 10.5.8

Post Reply