Forcing a faction on a side

The place to post your WML questions and answers.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
  • Please use [code] BBCode tags in your posts for embedding WML snippets.
  • To keep your code readable so that others can easily help you, make sure to indent it following our conventions.
Post Reply
casterhald
Posts: 7
Joined: January 10th, 2010, 6:45 am

Forcing a faction on a side

Post by casterhald »

Quick Background, I used to create custom scenarios 10 years ago for my brother and I to play. Used the forums back then for help when I got stuck with stuff, always found someone to help me. I am now trying to create custom scenarios for my son and I to play after taking a "long" break.

I want to force a [side] to always play RE Aquana from the Ageless Era as I am creating a Water Boss for Side 3, fire boss for side 4 and so on...

What tags are appropriate to set an AI to always play a faction without having to choose it on the MP screen? If this isn't the right forum or if you could just lead me to the right information, I do not mind reading and trying, I've attempted such and have been unable to find the solution.

Any help would be appreciated.

Thanks

User avatar
Pentarctagon
Project Manager
Posts: 4361
Joined: March 22nd, 2009, 10:50 pm
Location: Earth (occasionally)

Re: Forcing a faction on a side

Post by Pentarctagon »

faction and faction_lock - see the bottom of https://wiki.wesnoth.org/SideWML.
99 little bugs in the code, 99 little bugs
take one down, patch it around
-2,147,483,648 little bugs in the code

User avatar
Ravana
Forum Moderator
Posts: 2440
Joined: January 29th, 2012, 12:49 am
Location: Estonia
Contact:

Re: Forcing a faction on a side

Post by Ravana »

[side] faction=AE_rhy_side_Aquana

casterhald
Posts: 7
Joined: January 10th, 2010, 6:45 am

Re: Forcing a faction on a side

Post by casterhald »

Thank you both, I really appreciate it!

Post Reply