SXRPG AddOn 5.2.3 AI Broken

Discussion of all aspects of multiplayer development: unit balancing, map development, server development, and so forth.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Post Reply
twaee
Posts: 2
Joined: December 6th, 2018, 5:06 am

SXRPG AddOn 5.2.3 AI Broken

Post by twaee » July 1st, 2019, 9:49 pm

SXRPG's AI seem to be broken. At game start, an error pops up:
<Invalid WML found> [unstore_unit]: variable 'set_#' doesn't contain unit data
<Invalid WML found> [unstore_unit]: variable 'leader_recruit' doesn't exist (#)
the number 'set_2' increases to the current empty position in the game (1-player game: 2, 3-player game: 4). In a full house this error disappears.
In the second error, the number corresponds to the current number of players playing the game.

After the first round and occasionally throughout the game more errors pop up:
<Invalid WML found> [unstore_unit]: variable 'nocaptainqq2' doesn't contain unit data
<Invalid WML found> [unstore_unit]: variable 'nocaptainqqq2' doesn't contain unit data
<Invalid WML found> [unstore_unit]: variable 'killer_leader_2' doesn't exist
These errors appear on some maps, but not others. Not sure if these are really the problem as the same problem exists in maps without these errors.

In these games the AI doesn't work, meaning that the enemy doesn't do anything whatsoever. They don't move or recruit. Even the immoveable units don't attack on their turn. These errors occur whether on official server or local game, lone wolf or full house. The era is fully up to date. This error also occurred whether I host or someone else hosts. The player's units seem to have no effect.

Also, don't know if this is related, but the game is extremely laggy, even on local games.

User avatar
octalot
Developer
Posts: 352
Joined: July 17th, 2010, 7:40 pm

Re: SXRPG AddOn 5.2.3 AI Broken

Post by octalot » July 1st, 2019, 10:33 pm

Thanks for debugging. The version on the 1.14 server seems to be exactly the version from the 1.12 server, without the fixes in https://r.wesnoth.org/p627421

Edit: @the add-on mods: even with a broken AI it's useful to have the add-on on the server, as it's one that needs all players to have its built-in era installed before joining the game.

twaee
Posts: 2
Joined: December 6th, 2018, 5:06 am

Re: SXRPG AddOn 5.2.3 AI Broken

Post by twaee » July 2nd, 2019, 5:16 pm

Thankyou replacing the configuration files with those edits worked perfectly. The game works as it should now. However, the errors still pop up.

User avatar
Pentarctagon
Forum Administrator
Posts: 3947
Joined: March 22nd, 2009, 10:50 pm
Location: Earth (occasionally)

Re: SXRPG AddOn 5.2.3 AI Broken

Post by Pentarctagon » July 5th, 2019, 4:04 am

Moved to Multiplayer Development, since this is for an add-on.
99 little bugs in the code, 99 little bugs
take one down, patch it around
-2,147,483,648 little bugs in the code

Post Reply