World Conquest II

Discussion of all aspects of multiplayer development: unit balancing, map development, server development, and so forth.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Post Reply
gfgtdf
Developer
Posts: 1110
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: World Conquest II

Post by gfgtdf » September 10th, 2018, 12:22 am

i tested your savefile and when i remove the victory event from the 'Custom Campaign' mod from that savefile i no longer have problem advancing to the next scenario so i think this is caused by custom campaign mod.

here the savefile where i removed that event:
Attachments
WC II 1p - Scenario 4 maybefixed.gz
(117.33 KiB) Downloaded 50 times
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.

User avatar
SigurdFireDragon
Developer
Posts: 416
Joined: January 12th, 2011, 2:18 am
Location: Pennsylvania, USA

Re: World Conquest II

Post by SigurdFireDragon » September 15th, 2018, 5:38 pm

I should have been clearer about it in the modification description that Custom Campaign is not guaranteed to work with Campaigns other than Random Campaign.
viewtopic.php?f=8&t=34170&p=633219#p633219

gfgtdf
Developer
Posts: 1110
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: World Conquest II

Post by gfgtdf » September 21st, 2018, 11:39 am

Uploaded version 0.7.9, changelog:

Code: Select all

- The pickup promt can now be disabled in the wocopedia->settings page (this effects only the player that does that).
- Fix unit not advancing after picking up an item that decrease max xp.
- Improved gold carryover code to be compatiable with more mod addons.
- Fixed unit images in messages not scaled in plot sequences.
- Clear shroud after finding a hero in a bonus point.
And that's probably it for quite some time unless unexpected bug appear, i am not really an expereienced player so i won't do balance updates, also i currently don't have the time for understanding and changing the map gernerator code and i consider the porting of the game mechnics code somewhat finished by now.
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.

User avatar
jb
Multiplayer Contributor
Posts: 489
Joined: February 17th, 2006, 6:26 pm
Location: Chicago

Re: World Conquest II

Post by jb » September 21st, 2018, 2:48 pm

Nice work gfgtdf. Your efforts are appreciated!
My MP campaigns
Gobowars
The Altaz Mariners - with Bob the Mighty

wuxiangjinxing
Posts: 47
Joined: December 23rd, 2008, 5:01 am

Re: World Conquest II

Post by wuxiangjinxing » September 30th, 2018, 9:50 pm

I got some lua errors saying that the variable 'wc2_utils' is not assigned before using in invest.lua:line 25 and random_names.lua:lin8. This only happens if I used eras other than the default WCII era (with WC_II_CONFIG_ALLOW_ALIEN_ERAS turned on).

gfgtdf
Developer
Posts: 1110
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: World Conquest II

Post by gfgtdf » September 30th, 2018, 10:08 pm

wuxiangjinxing wrote:
September 30th, 2018, 9:50 pm
I got some lua errors saying that the variable 'wc2_utils' is not assigned before using in invest.lua:line 25 and random_names.lua:lin8. This only happens if I used eras other than the default WCII era (with WC_II_CONFIG_ALLOW_ALIEN_ERAS turned on).
please test this change https://github.com/gfgtdf/World_Conques ... 29f8cc78b0 (not on the addonserver yet) and tell whether it fixes the issue for you.
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.

wuxiangjinxing
Posts: 47
Joined: December 23rd, 2008, 5:01 am

Re: World Conquest II

Post by wuxiangjinxing » October 3rd, 2018, 10:51 pm

Yes the problem is fixed. Thanks!
gfgtdf wrote:
September 30th, 2018, 10:08 pm
wuxiangjinxing wrote:
September 30th, 2018, 9:50 pm
I got some lua errors saying that the variable 'wc2_utils' is not assigned before using in invest.lua:line 25 and random_names.lua:lin8. This only happens if I used eras other than the default WCII era (with WC_II_CONFIG_ALLOW_ALIEN_ERAS turned on).
please test this change https://github.com/gfgtdf/World_Conques ... 29f8cc78b0 (not on the addonserver yet) and tell whether it fixes the issue for you.

gfgtdf
Developer
Posts: 1110
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: World Conquest II

Post by gfgtdf » October 6th, 2018, 7:37 pm

Uploaded version 0.7.10 with the fix for alieneras, it also contains a patch for faster mapgeneration.
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.

wuxiangjinxing
Posts: 47
Joined: December 23rd, 2008, 5:01 am

Re: World Conquest II

Post by wuxiangjinxing » October 10th, 2018, 2:46 am

gfgtdf wrote:
October 6th, 2018, 7:37 pm
Uploaded version 0.7.10 with the fix for alieneras, it also contains a patch for faster mapgeneration.
I guess it's not on the server yet.

gfgtdf
Developer
Posts: 1110
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: World Conquest II

Post by gfgtdf » October 10th, 2018, 3:01 am

oh seems like i forgot to upload it, now it is uploaded.
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.

vorwi
Posts: 6
Joined: July 3rd, 2018, 10:11 am

Re: World Conquest II

Post by vorwi » October 11th, 2018, 4:28 pm

it's not working, AI is not recruting
in first mission
Last edited by vorwi on October 11th, 2018, 5:17 pm, edited 1 time in total.

gfgtdf
Developer
Posts: 1110
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: World Conquest II

Post by gfgtdf » October 11th, 2018, 5:16 pm

oups no idew how tha slipped though, ... uploaded version 0.7.10.2
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.

vorwi
Posts: 6
Joined: July 3rd, 2018, 10:11 am

Re: World Conquest II

Post by vorwi » October 11th, 2018, 5:34 pm

Ty

User avatar
PapaSmurfReloaded
Posts: 608
Joined: November 17th, 2007, 1:10 pm
Location: Argentina

Re: World Conquest II

Post by PapaSmurfReloaded » October 15th, 2018, 11:59 am

I am experiencing the same issue, around scenario 4, when loading the next map the games gets stuck.
18th Century Warfare Era, try it out!
A Random RPG Adventure, play it!
Infantry Wars Era, give it a shot!
Zombie Apocalypse RPG, run for your life!

gfgtdf
Developer
Posts: 1110
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: World Conquest II

Post by gfgtdf » October 15th, 2018, 3:08 pm

PapaSmurfReloaded wrote:
October 15th, 2018, 11:59 am
I am experiencing the same issue, around scenario 4, when loading the next map the games gets stuck.
Weel the bug mentioned abouve shoudl be fixerd, are you sure you (or rather: th host of the mp game) are using the latest version (0.7.10.2) ?
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.

Post Reply