A druid who recruits animals

Brainstorm ideas of possible additions to the game. Read this before posting!

Moderator: Forum Moderators

Forum rules
Before posting a new idea, you must read the following:
_serenity_
Posts: 6
Joined: May 30th, 2009, 2:17 pm

A druid who recruits animals

Post by _serenity_ »

Hi there

Don't you think Battle for Wesnoth has enough animals (scorpion, spider, dragon, bat, gryfon, sea serpent, yeti...) that one could quite easily create a druid unit who could recruit all that kind of animals ?
ImageImageImage

And of course, a cool campaign could be based on this topic.

I guess it would be better that each animal unit would have from level 1 to 3, but maybe it's not necessary.

I'm not sure if it's possible to recruit sea-based units (like sea serpents). Does anyone knows ? I guess it would require a castle with some hex under the sea.
Last edited by _serenity_ on June 11th, 2009, 6:25 pm, edited 1 time in total.
User avatar
melinath
Posts: 1298
Joined: May 20th, 2009, 7:42 am

Re: A druid that recruits animals

Post by melinath »

Actually, I'm pretty sure you can make a campaign where leaders can recruit anywhere. Sounds like a cool idea & there are probably enough animals. Go for it!
User avatar
thespaceinvader
Retired Art Director
Posts: 8414
Joined: August 25th, 2007, 10:12 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: A druid that recruits animals

Post by thespaceinvader »

It's possible to recruit anything, anywhere, you just need to set up the WML correctly. You're welcome to do so =)
http://thespaceinvader.co.uk | http://thespaceinvader.deviantart.com
Back to work. Current projects: Catching up on commits. Picking Meridia back up. Sprite animations, many and varied.
User avatar
ancestral
Developer
Posts: 1108
Joined: August 1st, 2006, 5:29 am
Location: Motion City

Re: A druid that recruits animals

Post by ancestral »

Alternately, you could have the Druid morph into an animal instead.
Wesnoth BestiaryPREVIEW IT HERE )
Unit tree and stat browser
CanvasPREVIEW IT HERE )
Exp. map viewer
User avatar
TofuOgre
Posts: 23
Joined: April 25th, 2009, 12:25 am

Re: A druid that recruits animals

Post by TofuOgre »

Maybe have animals randomly seeded then randomly created on the map (really could use a real neutral side rather than the NEUTRAL_SIDE macro). The Druid would have a wand heal-like attack (it would be neither heal or arcane, right?) to see if he could turn them from their side to his.

I guess the wand would have to only work on certain types, otherwise you would be converting fire dragons and the undead.

Is there such a weapon sitting around already?

Here is the NEUTRAL_SIDE macro next to the scatter units macro!

NEUTRAL_SIDE
inkblot
Posts: 5
Joined: April 13th, 2009, 6:40 pm

Re: A druid that recruits animals

Post by inkblot »

Can someone explain how to recruit anywhere?
User avatar
Gambit
Loose Screw
Posts: 3266
Joined: August 13th, 2008, 3:00 pm
Location: Dynamica
Contact:

Re: A druid that recruits animals

Post by Gambit »

:debug

right click. create unit.
User avatar
Turuk
Sithslayer
Posts: 5283
Joined: February 28th, 2007, 8:58 pm
Contact:

Re: A druid that recruits animals

Post by Turuk »

Gambit wrote::debug

right click. create unit.
Clever man, but I think he actually meant creating the ability to have leaders that can recruit no matter where they are standing.
Mainline Maintainer: AOI, DM, NR, TB and THoT.
UMC Maintainer: Forward They Cried, A Few Logs, A Few More Logs, Start of the War, and Battle Against Time
User avatar
Gambit
Loose Screw
Posts: 3266
Joined: August 13th, 2008, 3:00 pm
Location: Dynamica
Contact:

Re: A druid that recruits animals

Post by Gambit »

Oh? ;) :P

I believe there is an article in the wiki on this... something about recruiting from ships, but it is easily modified for your purpose. Just remove the unit filter so that it pops up no matter where/what.
inkblot
Posts: 5
Joined: April 13th, 2009, 6:40 pm

Re: A druid that recruits animals

Post by inkblot »

Would this work?


#define ABILITY_SUMMONER
[terrain]
[filter]
editor_group=forest, desert, flat, frozen, cave, castle, rough
[/filter]
[affect_adjacent]
adjacent=ne,se,sw,nw
[/affect_adjacent]
recruit_onto=true
recruit_from=true
[/terrain]
#enddef
User avatar
zookeeper
WML Wizard
Posts: 9742
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Re: A druid that recruits animals

Post by zookeeper »

No, there's no good way of making you able to recruit units anywhere. What you can do is have a right-click context menu with which you can "summon" units anywhere, but you can't get the actual recruit menu.
inkblot wrote:Would this work?
No. Trying to guess how things work never works, and you did a lot of guessing. ;)
inkblot
Posts: 5
Joined: April 13th, 2009, 6:40 pm

Re: A druid that recruits animals

Post by inkblot »

zookeeper wrote:No, there's no good way of making you able to recruit units anywhere. What you can do is have a right-click context menu with which you can "summon" units anywhere, but you can't get the actual recruit menu.
inkblot wrote:Would this work?
No. Trying to guess how things work never works, and you did a lot of guessing. ;)
Ok, i've made the menu. What's the simplest way to recruit with it?
User avatar
melinath
Posts: 1298
Joined: May 20th, 2009, 7:42 am

Re: A druid that recruits animals

Post by melinath »

Code: Select all

[set_menu_item]
  id=summon
  description=Summon Animal
  image=<<whatever>>
  [command]
    {STORE_UNIT_VAR id=<<leaderid>> x x}
    {STORE_UNIT_VAR id=<<leaderid>> y y}
    [unit]
      whatever the unit description is. Just don't forget:
      x=$x
      y=$y
    [/unit]
  [/command]
[/set_menu_item]
This is the absolute simplest way to code this. If you want to do more, browse the wikis a bit. I'm sure there's a way to make a menu to choose what you summon. You should look at Elynia's glamour effect from Invasion from the Unknown - it must be similar in a lot of ways.
Sangel
Moderator Emeritus
Posts: 2232
Joined: March 26th, 2004, 10:58 pm
Location: New York, New York

Re: A druid that recruits animals

Post by Sangel »

zookeeper wrote:No, there's no good way of making you able to recruit units anywhere. What you can do is have a right-click context menu with which you can "summon" units anywhere, but you can't get the actual recruit menu.
Perhaps there should be a WML Action to "Call Recruit Menu"? That way designers can call it up through whatever means that they prefer. One of the necessary inputs for the WML Action would of course be the x,y coordinates where the unit should appear.
"Pure logic is the ruin of the spirit." - Antoine de Saint-Exupéry
User avatar
zookeeper
WML Wizard
Posts: 9742
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Re: A druid that recruits animals

Post by zookeeper »

Sangel wrote:
zookeeper wrote:No, there's no good way of making you able to recruit units anywhere. What you can do is have a right-click context menu with which you can "summon" units anywhere, but you can't get the actual recruit menu.
Perhaps there should be a WML Action to "Call Recruit Menu"? That way designers can call it up through whatever means that they prefer. One of the necessary inputs for the WML Action would of course be the x,y coordinates where the unit should appear.
Sure, sounds like a good idea to me. If anyone wants to submit a feature request for that at gna, I'll vouch for it. ;)
Post Reply