Cannot get campaign to post

The place to post your WML questions and answers.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
  • Please use [code] BBCode tags in your posts for embedding WML snippets.
  • To keep your code readable so that others can easily help you, make sure to indent it following our conventions.
Post Reply
Varicks
Posts: 4
Joined: June 21st, 2018, 3:25 pm

Cannot get campaign to post

Post by Varicks » July 1st, 2018, 3:38 pm

Hey all, I'm super new to this and I've been trying to take things one step at a time. I thought everything was going good, but I couldn't figure out why my campaign isn't posting. I try making the main.cfg as simple a clear-cut as possible, but I still can't find the problem.
By posting, I mean it's not showing up.

Code: Select all

#textdomain wesnoth-FT
[textdomain]
	name="wesnoth-FT"
[/textdomain]

[campaign]
  name= _ "A Friendship Tested"
  id=aFriendshipTested
  define=CAMPAIGN_FRIENDSHIPTESTED
  icon="data\add-ons\AFriendshipTested\images\campaignicon.png"
  description= _ "With increasing pressure from invaders, an old alliance is pushed to its limits."
  first_scenario="01_savinglocket"
  
difficulties=NORMAL
[difficulty]
	define=NORMAL
	image=units/dwarves/explorer.png
	label=_"Normal"
[/difficulty]

[/campaign]

#ifdef CAMPAIGN_FRIENDSHIPTESTED
  
[binary_path]
	path="data/add-ons/AFriendshipTested"
[/binary_path]
{~add-ons/AFriendshipTested/scenarios}
{~add-ons/AFriendshipTested/maps}
{~add-ons/AFriendshipTested/images}

#endif
Thanks for reviewing it!

User avatar
Inky
Moderator
Posts: 515
Joined: September 22nd, 2014, 1:02 am
Location: USA

Re: Cannot get campaign to post

Post by Inky » July 1st, 2018, 3:56 pm

Did you also make a _server.pbl file? https://wiki.wesnoth.org/PblWML
After you make one, you should be able to scroll to the bottom of the add-ons list and see a "Publish" option.

EDIT: Oh wait maybe it's the icon? I think only icons from core will show up on the addon server. Not sure why the campaign itself wouldn't show up though. :hmm:

User avatar
Ravana
Moderator
Posts: 1839
Joined: January 29th, 2012, 12:49 am
Location: Estonia
Contact:

Re: Cannot get campaign to post

Post by Ravana » July 1st, 2018, 4:04 pm

Use / not \ and ensure you have named your file _main.cfg.

Varicks
Posts: 4
Joined: June 21st, 2018, 3:25 pm

Re: Cannot get campaign to post

Post by Varicks » July 1st, 2018, 4:09 pm

Thanks, I have made the change and substituted the backslashes for the forward slashes, as well as renamed the file to _main.cfg.
I'm not trying to publish it, as it's not ready yet. Appreciate the advice though!

Unfortunately, with these changes, it's still not showing up in the campaign menu.
_main.cfg

Code: Select all

#textdomain wesnoth-FT
[textdomain]
	name="wesnoth-FT"
[/textdomain]

[campaign]
  name= _ "A Friendship Tested"
  id=aFriendshipTested
  define=CAMPAIGN_FRIENDSHIPTESTED
  image="data/add-ons/AFriendshipTested/images/campaignicon.png"
  description= _ "With increasing pressure from invaders, an old alliance is pushed to its limits."
  first_scenario="01_savinglocket"
  
difficulties=NORMAL
[difficulty]
	define=NORMAL
	image=units/dwarves/explorer.png
	label=_"Normal"
[/difficulty]

[/campaign]

#ifdef CAMPAIGN_FRIENDSHIPTESTED
  
[binary_path]
	path="data/add-ons/AFriendshipTested"
[/binary_path]
{~add-ons/AFriendshipTested/scenarios}
{~add-ons/AFriendshipTested/maps}
{~add-ons/AFriendshipTested/images}

#endif

User avatar
Inky
Moderator
Posts: 515
Joined: September 22nd, 2014, 1:02 am
Location: USA

Re: Cannot get campaign to post

Post by Inky » July 1st, 2018, 4:18 pm

Is your campaign folder in the same directory as other Wesnoth add-ons?
I made a folder with your _main.cfg posted above and it showed up in my campaign menu. :hmm:

Varicks
Posts: 4
Joined: June 21st, 2018, 3:25 pm

Re: Cannot get campaign to post

Post by Varicks » July 1st, 2018, 4:40 pm

Haha! I found the issue. The file was doubly named, _main.cfg.cfg by mistake.

Thanks for the help guys!

Post Reply