Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:

Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Ac3R71J0 » June 21st, 2012, 5:45 pm

Hi, i just downloaded the game and installed it with no problems.
I start playing and i notice the graphics are bugged. Its like the screen its not being refreseh properly.
I leave a screen capture here.

Computer Specs:
Windows 7 64 bit
Core i7 920
6 gb ram ddr3
2x Gforce 560 GTX ti SLI

the directx drivers are up to date and the dxdiags show no system problems.
Thanks in Advance
Attachments
wesnoth graphic problem.jpg
Ac3R71J0
 
Posts: 4
Joined: June 21st, 2012, 5:29 pm

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby sur.nhm » June 21st, 2012, 7:07 pm

You should also provide the devs with your stderr file, so they'll be able to see what's the error. You can find instructions how to find it here.
Aside from that, I had this problem ages ago, and IIRC this is due to a corrupted installer/botched installation. You can try re-downloading the installer and re-installing BfW.
I'm not really around any more, but you can find me in TvTropes.
User avatar
sur.nhm
 
Posts: 630
Joined: September 4th, 2008, 12:10 pm
Location: in /dev/null...

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Ac3R71J0 » June 21st, 2012, 8:48 pm

Thanks for the answer !
I was able to find the txt files but they were empty. So im going to dowload the game from another mirror and install it again.
Will bring more news.
Ac3R71J0
 
Posts: 4
Joined: June 21st, 2012, 5:29 pm

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Ac3R71J0 » June 21st, 2012, 9:18 pm

Downloaded the game again, reinstalled and the same problem occurs.
I found the txt. They are empty... will upload them now.
Attachments
stderr.txt
(551 Bytes) Downloaded 152 times
Ac3R71J0
 
Posts: 4
Joined: June 21st, 2012, 5:29 pm

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby shadowm » June 21st, 2012, 9:24 pm

It looks to me like one or more terrain graphics files (or at least the grassland and dirt files) are missing or somehow can’t be loaded. What happens if you install to a different location?
Author of the unofficial UtBS sequels Invasion from the Unknown and After the Storm.
I also made Wesnoth RCX, a team-coloring tool for artists and content creators. Your life can’t possibly be complete without it. Go get it. Now.
Elsewhere: shadowmBlogFollow me on Twitter
User avatar
shadowm
Illusive Idler
 
Posts: 5545
Joined: November 14th, 2006, 5:54 pm
Location: Chile

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Ac3R71J0 » June 21st, 2012, 9:50 pm

The same thing happened... when i redownloaded the installer i tried a different drive. Still showing the same error. How could i check the terrains files?
Ac3R71J0
 
Posts: 4
Joined: June 21st, 2012, 5:29 pm

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby shadowm » June 21st, 2012, 11:11 pm

You could check whether there are folders named ‘flat’ and ‘grass’ under data\core\images\terrain in the data directory, and whether they have some key files, in particular green.png under ‘grass’.
Author of the unofficial UtBS sequels Invasion from the Unknown and After the Storm.
I also made Wesnoth RCX, a team-coloring tool for artists and content creators. Your life can’t possibly be complete without it. Go get it. Now.
Elsewhere: shadowmBlogFollow me on Twitter
User avatar
shadowm
Illusive Idler
 
Posts: 5545
Joined: November 14th, 2006, 5:54 pm
Location: Chile

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby vVoVv » July 1st, 2012, 5:23 pm

I had this error too! Tutorial, campains or Mp games. No add-on installed. Terrain png files still there where they suppose to be.

Win Xp 64 bit.
Graphic intel g840
Ram 4gb.
Wesnoth newest stabe v 1.10.3

There isnt have a stderr or anykind of log files. Install and reinstall still has this graphic error.
vVoVv
 
Posts: 4
Joined: May 26th, 2008, 7:35 pm

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby cKomuHKa » July 25th, 2012, 8:29 am

+1 to this problem.
Windows 7, NVIDIA GeForce 9200M GS
may be problem with libpng?
it begins since version 1.9

Image
User avatar
cKomuHKa
 
Posts: 29
Joined: July 20th, 2012, 8:45 pm
Location: Kiev, Ukraine

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Lord-Knightmare » August 31st, 2012, 11:22 am

I never faced a problem like this in Mac OS X before. Is this only appearing in Windows?
User avatar
Lord-Knightmare
Forum Regular
 
Posts: 848
Joined: May 24th, 2010, 5:26 pm
Location: Dhaka, Bangladesh

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Raychu » September 1st, 2012, 11:40 pm

Have you tried putting your 64 bits to 32 bits of color quality (Through your windows settings)?
''What doesn't kill you that reduce you.''-Super Mario
User avatar
Raychu
 
Posts: 16
Joined: July 12th, 2012, 11:00 am
Location: Milky Way>Solar System>Earth>Europe>Easouth Europe...

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby cKomuHKa » September 2nd, 2012, 8:16 am

I tried to run game in 256 colors. Same thing.
User avatar
cKomuHKa
 
Posts: 29
Joined: July 20th, 2012, 8:45 pm
Location: Kiev, Ukraine

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Raychu » September 2nd, 2012, 1:39 pm

Follow me :eng:
-press right mouse button at desktop and chose properties;
-press settings (at properties);
-there you could see ''color quality (64 bit)'';
-change it to 32 bit and apply your changes.
This could maybe resolve your problem but i am not sure because i have Win xp and 32 bit of color quality. :|
Note: start wesnoth.exe full colored (not 256 colors)
''What doesn't kill you that reduce you.''-Super Mario
User avatar
Raychu
 
Posts: 16
Joined: July 12th, 2012, 11:00 am
Location: Milky Way>Solar System>Earth>Europe>Easouth Europe...

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby cKomuHKa » September 2nd, 2012, 2:50 pm

1) there is no properties option in context menu in windows7
2) i have found color depth in nvidia panel. it's 32 bit, maximum for my notebook
User avatar
cKomuHKa
 
Posts: 29
Joined: July 20th, 2012, 8:45 pm
Location: Kiev, Ukraine

Re: Graphic Error in Wesnoth 1.10.3

Postby Raychu » September 2nd, 2012, 8:18 pm

Here is better idea:
change your display options at preferences inner wesnoth.
There you can see ''show haloing effect'', ''animate map'' and other options(change them and then test your changes).
''What doesn't kill you that reduce you.''-Super Mario
User avatar
Raychu
 
Posts: 16
Joined: July 12th, 2012, 11:00 am
Location: Milky Way>Solar System>Earth>Europe>Easouth Europe...

Next

Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot] and 1 guest