Theme Issues

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
Post Reply
Pligon
Posts: 9
Joined: May 8th, 2008, 5:35 am

Theme Issues

Post by Pligon » May 21st, 2008, 11:12 pm

I'm new to the game, and i was looking around in the Preferences window... and I saw the 'Themes' button. When I clicked it, it said there were no themes available, to try in a game. I did just that, ( i started a game, and tried the 'Themes'), and picked one that sounded interesting (don't remember which, sorry...). When I did, it said the effects will occur when i start the next game, so i quit and started over, and now i am in a perpetual loop of the game crashing when i start it up... Is there any way to fix this problem?

By the way, I am running Ubuntu 8.04

User avatar
zookeeper
WML Wizard
Posts: 9740
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Re: Theme Issues

Post by zookeeper » May 21st, 2008, 11:20 pm

Open the ~/.wesnoth/preferences file, find the theme= line and change it back to:

theme="Default"

Or just delete the file and restart the game if you don't mind setting all preferences again.

Generally, only the default theme is actually maintained properly. I don't think there's anything very interesting to see in the other ones, and as you've noticed, they're probably a bit buggy too. ;)

Pligon
Posts: 9
Joined: May 8th, 2008, 5:35 am

Re: Theme Issues

Post by Pligon » May 21st, 2008, 11:34 pm

Can you be a little more specific of which file to edit, please... i found one called Preferences.hpp, Preferences.cpp, Game_Preferences.hpp(and cpp), Game_Preferences_Display.hpp(and cpp)... I don't mean to sound a little rude... i just would like to know which one to change/delete before i go and mess everything up... But, thanks for the reply.

User avatar
zookeeper
WML Wizard
Posts: 9740
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Re: Theme Issues

Post by zookeeper » May 21st, 2008, 11:38 pm

Pligon wrote:Can you be a little more specific of which file to edit, please...
There should be a directory named .wesnoth in your home directory. The preferences file is in there.

Pligon
Posts: 9
Joined: May 8th, 2008, 5:35 am

Re: Theme Issues

Post by Pligon » May 21st, 2008, 11:57 pm

Yeah, I know what you mean, its just that there is no preference file in there...

User avatar
Mist
Inactive Developer
Posts: 753
Joined: February 15th, 2007, 8:44 am
Location: Milton Keynes, UK

Re: Theme Issues

Post by Mist » May 22nd, 2008, 12:51 am

The file you are looking for is called preferences, has no extensions and sits in /userdata directory, that's the same place /saves are kept. I don't have linux at hand but my guess would be .wesnoth/uesrdata/preferences or something similar.
Somewhere, between the sacred silence and sleep.
Disorder.

vicza
Posts: 238
Joined: January 16th, 2008, 11:40 pm
Location: Moscow

Re: Theme Issues

Post by vicza » May 22nd, 2008, 1:16 am

Pligon wrote:i found one called Preferences.hpp, Preferences.cpp, Game_Preferences.hpp(and cpp), Game_Preferences_Display.hpp(and cpp)...
You're looking in the sources, and you have to look in your home directory.
Mist wrote:I don't have linux at hand but my guess would be .wesnoth/uesrdata/preferences or something similar.
No userdata, just .wesnoth/preferences.

Pligon
Posts: 9
Joined: May 8th, 2008, 5:35 am

Re: Theme Issues

Post by Pligon » May 22nd, 2008, 2:16 am

Alright. I figured it out. Thanks for your help guys.

I have another question (that i was about to post in another thread...), Does anyone know how to get the music files to work in Ubuntu? All my sound effects work, but the music never does. I have checked and all the Music files are there, though...

AI
Developer
Posts: 2394
Joined: January 31st, 2008, 8:38 pm

Re: Theme Issues

Post by AI » May 22nd, 2008, 12:33 pm

There's a whole range of things that could cause that, so here are a few questions that might help.
-Do other programs have working sound?
-Do you know if you're using ALSA or OSS?

Post Reply