Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
Post Reply
DaveBerry33
Posts: 5
Joined: February 19th, 2008, 2:03 pm
Location: Edinburgh, Scotland

Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by DaveBerry33 »

Hi,

I've installed 1.4 on a Windows XP SP2 box. Replay files are corrupted and don't replay properly.

At first I thought this might be related to running under a limited (non-administrator) account. When we replayed files written under this account, they generated warnings ("the file you have tried to load was corrupt") and the games started getting rather surreal. So I switch to an admin account and ran the same files again; I saw the same problems.

Then I tried playing and saving a short game when running under the admin account. This seemed to work OK, but I think this may just be because I didn't play for long enough - witness the following errors in stderr.txt below:

Battle for Wesnoth v1.4
Started on Tue Mar 11 19:29:42 2008

Checking video mode: 1024x768x16...
setting mode to 1024x768x16
WARNING: setlocale() failed for ''.
set locale to ''
loadscreen: filesystem counter = 114
loadscreen: binarywml counter = 31140
loadscreen: setconfig counter = 44
loadscreen: parser counter = 222
loadscreen: filesystem counter = 0
loadscreen: binarywml counter = 28540
loadscreen: setconfig counter = 0
loadscreen: parser counter = 4
scenario: '01_The_Elves_Besieged'
next_scenario: ''
20080311 error display: could not open image ''
20080311 error replay: unit 'Elvish Ranger' is too expensive to recruit: 41/38
20080311 error replay: cannot recruit unit: You must have your leader on a keep to recruit or recall units.
20080311 error engine: SYNC: In recruit Goblin Pillager: has checksum bKE,7VDu>vIqDFvPp0tGHHNCKHtJxQ+9i9u3Jqp5>f51dc3.,4,c4g3,hXll,9kwacjj>yi6h1WK87e.><5-202Ehek2N2i,8i3P8e20uj4m7Z9iT,8i91-9,Aak<>Gs while datasource has checksum Z5.e49pc6Lgq>YdI7>c<+4+05gxjkxid771+>+khoj88-b>b1jI>h533c>93kj2b8<h<g>jWh1+kLdk4<1p<ch5Zgi<h+XiHa+54a<K90.jX401rc<WL,ogFE30fMNBS
20080311 error engine: SYNC: In recruit Orcish Assassin: has checksum +PArLPuLIi>FPrA0szBCIuC27yLQPqPk9kp5f5pFi8ofejf-748jd,k-8h8c28lib<>WPi5Xel5k0m0Yav5tb0k7->0jl5M70+h.K75-jaa0yoRiG8FX26,9amp52-j1 while datasource has checksum DtLKywMBy3LZKfrLcxI,5hz1p,,57f9biij44Y.529j>.c6Eh9ohr4cgln82d6-d>+9,d,lfd4o5e1oZoZ1<2cj-+b+3F68bk<wX+,oh9Xnc88acpj<cg4dm4c8h>zTc
20080311 error engine: SYNC: In recruit Orcish Crossbowman: has checksum X6-Wh<54zli-AKvXORAaOnFNDMwLJwCvQOJNEmBKeqSbOQKruULzvqOGKCqRNqrwPDCIKOq1HwzoqFjDRKPBWAnPrrzQGyE>sNFvBTGF0uiRDBAzyUuH5Qm,nqnQCwBt while datasource has checksum DtLKywMBy3LZKfrLcxI,5hz1p,,57f9biij44Y.529j>.c6Eh9ohr4cgln82d6-d>+9,d,lfd4o5e1oZoZ1<2cj--n+3F68bk<wX+,oh9Xnc88acpj<cg4dm4c8h>zTc
scenario: '01_The_Elves_Besieged'
next_scenario: ''

If it helps, I can put one of the corrupt files on a web site for someone to download.

Oh, I should mention I still have 1.2.8 installed in a separate directory. (Neither of them are in C:\Program Files). Could this be interfering with 1.4?

Soliton
Site Administrator
Posts: 1598
Joined: April 5th, 2005, 3:25 pm
Location: #wesnoth-mp

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by Soliton »

Did you by any chance save/load in the AIs turn in that game?
"If gameplay requires it, they can be made to live on Venus." -- scott

vicza
Posts: 238
Joined: January 16th, 2008, 11:40 pm
Location: Moscow

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by vicza »

DaveBerry33 wrote:Hi,
I've installed 1.4 on a Windows XP SP2 box. Replay files are corrupted and don't replay properly.
BTW, yes. They ofter failed to replay in previous versions, and they continue to do it in 1.4. Windows XP, too.
Soliton wrote:Did you by any chance save/load in the AIs turn in that game?
No. E.g., I played yesterday 'HttT-Underground channels' with no manual saves at all, and it still doesn't replay. The log says the strange thing:

Battle for Wesnoth v1.4
Started on Wed Mar 12 06:21:43 2008

Checking video mode: 1280x1024x32...
setting mode to 1280x1024x32
WARNING: setlocale() failed for 'ru_RU'.
WARNING: setlocale() failed for 'ru_RU'.
WARNING: setlocale() failed for 'ru_RU'.
loadscreen: filesystem counter = 178
loadscreen: binarywml counter = 31370
loadscreen: setconfig counter = 44
loadscreen: parser counter = 222
WARNING: setlocale() failed for 'ru_RU'.
WARNING: setlocale() failed for 'ru_RU'.
WARNING: setlocale() failed for 'ru_RU'.
loadscreen: filesystem counter = 0
loadscreen: binarywml counter = 28676
loadscreen: setconfig counter = 0
loadscreen: parser counter = 4
scenario: '20b_Underground_Channels'
next_scenario: ''
20080312 error display: could not open image ''
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error engine: player not found!
20080312 error replay: unfound location for source of movement: 11,35 -> 16,33
20080312 error replay: unfound location for source of movement: 11,34 -> 16,32

DaveBerry33
Posts: 5
Joined: February 19th, 2008, 2:03 pm
Location: Edinburgh, Scotland

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by DaveBerry33 »

Soliton wrote:Did you by any chance save/load in the AIs turn in that game?
In the game corresponding to the stderr.txt above, I saved right at the beginning of the player turn (turn number 4, I think) - running with admin privileges, in case that's relevant.

In the other cases, the files were saved right at the end of the game, running in a non-admin account.

The reason I keep mentioning admin/non-admin accounts is that there was a problem running in a non-admin account in late versions of 1.3, which I believe was related to calling the file compression code. However, this isn't necessarily related to the current; I don't know enough to judge.
vicza wrote: BTW, yes. They ofter failed to replay in previous versions, and they continue to do it in 1.4. Windows XP, too.
They worked OK for me with 1.2.8. I haven't tried using intermediate versions.

Xyan
Posts: 8
Joined: May 30th, 2006, 10:13 am

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by Xyan »

Hi,

Same here. My OS is also Windows XP SP2. Though I've save reloaded several times during my games... :oops:

Pretty much all of my saves are corrupted. It's basically at the beginning someone who is supposed to be there on turn one (like an Elven Captain/Marshall), either changed to someone else (like the Elven Captain changed to an Elven Hero), or for other cases, like Delfador, doesn't exist at all. One other symptom I noticed is that for the first turn, nobody is able to recruit anything (in the replay that is), either the player/AIs. Here's my latest error trying to replay a pretty good The Siege on Elsenfar game:

Battle for Wesnoth v1.4
Started on Sat Mar 22 20:44:01 2008

Checking video mode: 1024x768x32...
setting mode to 1024x768x32
WARNING: setlocale() failed for ''.
set locale to ''
loadscreen: filesystem counter = 114
loadscreen: binarywml counter = 31140
loadscreen: setconfig counter = 44
loadscreen: parser counter = 222
loadscreen: filesystem counter = 0
loadscreen: binarywml counter = 28552
loadscreen: setconfig counter = 0
loadscreen: parser counter = 4
scenario: '06_The_Siege_of_Elensefar'
next_scenario: ''
20080322 error display: could not open image ''
scenario: '06_The_Siege_of_Elensefar'
next_scenario: ''
20080322 error engine: player not found!
20080322 error engine: player not found!
20080322 error replay: illegal recall
scenario: '07_Crossroads'
next_scenario: '07_Crossroads'
scenario: '07_Crossroads'
next_scenario: ''
scenario: '07_Crossroads'
next_scenario: ''

P/S: BTW, I am able to replay other v1.4 replays (like MP ones I downloaded from the forums) without any hitch. Hopefully that could be of help. Thanks in advance! :)
'Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life' - Terry Pratchett

vicza
Posts: 238
Joined: January 16th, 2008, 11:40 pm
Location: Moscow

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by vicza »

BTW, why are talking only about the Windows versions? Linux replays are corrupted as well (hmm, "as well"... "As bad" would be more appropriate here).

vicza
Posts: 238
Joined: January 16th, 2008, 11:40 pm
Location: Moscow

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by vicza »

Xyan wrote: P/S: BTW, I am able to replay other v1.4 replays (like MP ones I downloaded from the forums) without any hitch.
BTW, yes. I also can load MP-replays (whether downloaded or mine, vs AI) without problems. But not campaign replays...

DrkMthr
Posts: 3
Joined: March 28th, 2008, 7:48 am

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by DrkMthr »

Similar problem on Windows 2000

eric7237cire
Posts: 1
Joined: April 1st, 2008, 4:17 am

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by eric7237cire »

Hello.

I'm playing wesnoth 1.4 and am experiencing the same issue on windows xp professional under the heir to the thrown campaign. The saves work ok for me though. Also, it's not all the campaign replays.

I'm attaching a save (which appears to work fine) and the replay (which is el corrupto).
Attachments
stderr.txt
(991 Bytes) Downloaded 87 times
HttT-The_Siege_of_Elensefar-Auto-Save31.gz
(56.03 KiB) Downloaded 75 times
HttT-The_Siege_of_Elensefar_replay.gz
(33.41 KiB) Downloaded 76 times

MikeDelfino
Posts: 6
Joined: April 5th, 2008, 8:05 pm

Re: Replays failing on Windows XP with Wesnoth 1.4

Post by MikeDelfino »

I've got the same problem that you guys have.

I'm running Windows XP with service pack 2, and i noticed that my replays get corrupted when it is time to recall old units. The game can't find the units that must be recalled and then the corrupt-error-message pops up.

We are on the same boat, guys : / But i can't seem to find any solution.

Post Reply