SLOW Performance Issues: post here to report

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby beetlenaut » March 4th, 2015, 4:39 am

a developer wrote:If you can reproduce it while running from gdb, then you can kill it with ctrl+c in the gdb terminal, then run "bt" to get a backtrace from the spot where you interrupted it. I think you can also do "continue" to continue execution, so with a few backtraces you can get a good idea what the loop is.
You may have to install gdb like I did, but I found it easy enough to use. I traced my problem to SDL this way.
Campaigns: Dead Water
The Founding of Borstep
Secrets of the Ancients
User avatar
beetlenaut
Developer
 
Posts: 2049
Joined: December 8th, 2007, 3:21 am
Location: Oaxaca, Mexico

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby nuorc » March 4th, 2015, 11:55 am

I don't know about Linux versions, but I'd probably try the 1.12.1 version just because.
I have a cunning plan.
User avatar
nuorc
Forum Regular
 
Posts: 569
Joined: September 3rd, 2009, 2:25 pm
Location: Barag Gor

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby Yomar » April 29th, 2015, 6:45 pm

Actually when I move my scouts their movements get Jerky, while when I play with the previous versions of BFW (1.8 and 1.10) it works perfectly and "unit runnings" are very smooth.

System I tried WinXp and Win7.
Cpu 1.6 Ghz First system
Cpu 1,6 Ghz dual core second system.
Integrated intel graphics card.
Ram 1 Gb on first system 2Gb on second system.
Yomar
 
Posts: 223
Joined: October 27th, 2011, 5:14 am

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby Yomar » June 16th, 2015, 1:49 pm

Sorry for the double post, but I discovered that disabling the fog helps a lot for the jerky cavalry movement, I just wonder why in version 1.10 series of the game the movements are smooth.
What was changed btw 1.10 and 1.12 series that caused this decrease in animation performance, especially with cavalry.
Yomar
 
Posts: 223
Joined: October 27th, 2011, 5:14 am

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby gfgtdf » June 16th, 2015, 3:03 pm

@Yomar

What you could test is turning the minimap off, that means toggeling 'Draw Terrain' and 'Draw Villages' off (the buttons below the minimap)
Scenario with Robots SP scenario (1.11/1.12), allows you to build your units with components, PYR No preperation turn 1.12 mp-mod that allows you to select your units immideately after the game begins.
gfgtdf
Developer
 
Posts: 868
Joined: February 10th, 2013, 2:25 pm

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby salamis » February 6th, 2016, 7:49 pm

Hello. My Wesnoth used to run fine, but suddenly one day the unit animations started moving REALLY slowly. Every time I move a unit it pauses for half a second on each tile of movement. I`ve tried changing the animation speed, putting the graphics to the lowest possible level, deleting all my saves, restarting the cpu and reinstalling the game, all to no avail.

CPU specs:
-2 GB of RAM
-1.70 ghz processor
-Windows 7 Lite OS
-Wesnoth generally uses about 200 mb of RAM
-I`m using the latest stable version of Wesnoth.

Please help!
salamis
 
Posts: 4
Joined: January 10th, 2016, 2:49 am

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby salamis » February 6th, 2016, 7:55 pm

My version of Wesnoth is 1.12.5

Thnak you!
salamis
 
Posts: 4
Joined: January 10th, 2016, 2:49 am

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby zookeeper » February 6th, 2016, 8:06 pm

That sounds like it has to be caused by something that's changed on your system. You sure there's nothing else suddenly hogging up your RAM and/or that you didn't install any OS or driver updates between when it last worked ok and when it slowed down?
User avatar
zookeeper
WML Wizard
 
Posts: 9574
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby Me2 » April 17th, 2017, 12:15 am

1.13.7 runs so slow while 1.12.6 runs ok. Plus, I can´t play LotI at all in 1.13.7 due to WML an LUA problems... but it runs ok in 1.12.6...
Me2
 
Posts: 4
Joined: October 22nd, 2016, 9:28 pm

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby Rwlyra » August 11th, 2017, 8:12 am

Hello, i got a substantial performance problem with newest version of Wesnoth.
1.13.8 version I downloaded to run new versions of certain campaigns that only update under 1.13 runs very badly on my OS compared to 1.12 and previous versions.

Map scrolling and unit movements are not fluid like in 1.12 and it feels like the game has very low framerates overall.
Is there any graphical option I can check or is it a compatibility problem? I run Vista sp2 32bit, trying to find a Win7 code to upgrade as I don't have budget for new OS.
Rwlyra
 
Posts: 7
Joined: February 11th, 2012, 9:46 pm

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby Pentarctagon » August 11th, 2017, 1:34 pm

1.13 is known to currently be performing poorly.
99 little bugs in the code, 99 little bugs
take one down, patch it around
-2,147,483,648 little bugs in the code
User avatar
Pentarctagon
Forum Administrator
 
Posts: 2852
Joined: March 22nd, 2009, 10:50 pm
Location: Earth (occasionally)

Re: SLOW Performance Issues: post here to report

Postby beetlenaut » August 11th, 2017, 9:50 pm

It's being worked on though. I'm using the development version, and it's working a lot better for me than the original 1.13.8 was. You should try again with 1.13.9 when it comes out.
Campaigns: Dead Water
The Founding of Borstep
Secrets of the Ancients
User avatar
beetlenaut
Developer
 
Posts: 2049
Joined: December 8th, 2007, 3:21 am
Location: Oaxaca, Mexico

Previous

Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests