Adding units from other eras to a campaign

The place to post your WML questions and answers.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
  • Please use [code] BBCode tags in your posts for embedding WML snippets.
  • To keep your code readable so that others can easily help you, make sure to indent it following our conventions.
Post Reply
User avatar
scio-nullus
Posts: 6
Joined: May 20th, 2019, 7:12 pm

Adding units from other eras to a campaign

Post by scio-nullus » May 21st, 2019, 6:47 am

I like playing add-on eras in multiplayer but I never advance the units far, so I wanted to make my own campaign with these units. It works fine when the units are Loyalists v Orcs but I can't work out how to add units OR portraits from the era I downloaded.
"I know nothing" - Manuel, Fawlty Towers
I am the author of Mercenary Band, an Aragwaith Campaign for 1.14

User avatar
EarthCake
Posts: 210
Joined: March 29th, 2019, 1:57 pm
Location: Westeros, Winterfell

Re: Adding units from other eras to a campaign

Post by EarthCake » May 21st, 2019, 5:06 pm

You need to copy all the images of that unit and its advancements, and you need to copy files into "units" file in your campaign directory.
After that, just put in your recruit_list for side id of that unit (you can see it in unit files).

User avatar
scio-nullus
Posts: 6
Joined: May 20th, 2019, 7:12 pm

Re: Adding units from other eras to a campaign

Post by scio-nullus » May 21st, 2019, 8:21 pm

Thank you. I was just wondering if there was another way to do it, as some downloadable campaigns have eras listed as dependencies so I assumed it was possible. I will use that, but I would prefer a more elegant solution.
"I know nothing" - Manuel, Fawlty Towers
I am the author of Mercenary Band, an Aragwaith Campaign for 1.14

User avatar
Ravana
Moderator
Posts: 2060
Joined: January 29th, 2012, 12:49 am
Location: Estonia
Contact:

Re: Adding units from other eras to a campaign

Post by Ravana » May 21st, 2019, 8:59 pm

Eras often add easy to to include them in campaign. Look how those campaigns do it.

User avatar
josteph
Developer
Posts: 520
Joined: August 19th, 2017, 6:58 pm

Re: Adding units from other eras to a campaign

Post by josteph » May 22nd, 2019, 11:32 am

You shouldn't need to copy files from the era into your campaign; you should be able to reference files in the era's addon directory directly. Look in the era's _main.cfg. If you upload your campaign to the addon server, remember to declare the era as a dependency.

Post Reply