Random Race

Brainstorm ideas of possible additions to the game. Read this before posting!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before posting a new idea, you must read the following:
Post Reply
soroh

Random Race

Post by soroh »

I'd like to see 'Random' in the Race selection menu, should be an easy addition.. I don't like to know who my computer-foes are, amongst being able to randomly select my own race when I don't know whom to choose.

-soroh

User avatar
Gafgarion
Posts: 607
Joined: February 26th, 2004, 10:48 pm

Post by Gafgarion »

I agree totally, that would be a great feature.
-Gafgarion
Elvish Pillager wrote:Normal Trolls use clubs, not ostriches.
"Language is the source of misunderstandings." -Antoine de Saint-Exupéry

Combatjuan
Posts: 69
Joined: April 1st, 2004, 11:05 pm
Location: Lincoln, Nebraska, United States

Post by Combatjuan »

Gotta love those easy to implement features. (-8
"For to me, to live is Christ and to die is gain." - Phil. 1:21

Dave
Founding Developer
Posts: 7071
Joined: August 17th, 2003, 5:07 am
Location: Seattle
Contact:

Post by Dave »

Yes this would be a good feature.
Combatjuan wrote:Gotta love those easy to implement features. (-8
Uhmm...it's not that easy to implement :-p

Pretty much anything which requires new data to be going across the network is kinda annoying to implement, and this is no exception :)

David
“At Gambling, the deadly sin is to mistake bad play for bad luck.” -- Ian Fleming

Sangel
Moderator Emeritus
Posts: 2232
Joined: March 26th, 2004, 10:58 pm
Location: New York, New York

Post by Sangel »

Surely the choice of random race could be chosen client-side, then communicated to the server in the same way as if the player had selected it?
"Pure logic is the ruin of the spirit." - Antoine de Saint-Exupéry

Dave
Founding Developer
Posts: 7071
Joined: August 17th, 2003, 5:07 am
Location: Seattle
Contact:

Post by Dave »

Sangel wrote:Surely the choice of random race could be chosen client-side, then communicated to the server in the same way as if the player had selected it?
If you create a game, and I join it, and I select 'Random Race', one would expect it to show you that I had chosen 'Random Race', not that it came out as 'Rebels'. Well that's what I think, anyhow.

David
“At Gambling, the deadly sin is to mistake bad play for bad luck.” -- Ian Fleming

Sangel
Moderator Emeritus
Posts: 2232
Joined: March 26th, 2004, 10:58 pm
Location: New York, New York

Post by Sangel »

This is a point. :)
"Pure logic is the ruin of the spirit." - Antoine de Saint-Exupéry

Darth Fool
Retired Developer
Posts: 2633
Joined: March 22nd, 2004, 11:22 pm
Location: An Earl's Roadstead

Post by Darth Fool »

Well, you could have "random races" be an option in the multiplayer game setup server. Either everyone gets random races or no-one....

User avatar
Gafgarion
Posts: 607
Joined: February 26th, 2004, 10:48 pm

Post by Gafgarion »

Should this feature ever be implemented, here's the image that I showed in chat.

An in-game example:
http://www.thejenovaproject.com/images/samplemenu2.png
-Gafgarion
Elvish Pillager wrote:Normal Trolls use clubs, not ostriches.
"Language is the source of misunderstandings." -Antoine de Saint-Exupéry

Post Reply